marți, 13 septembrie 2011

Oktoberfest here we come!

 Aseara ne-am hotarat sa profitam de una din ofertele din "ograda " noastra. Am ales sa dam o fuga pentru cateva zile la Oktoberfest, via Zell am See-Kaprun.
 " Oktoberfest (în trad. "Sărbătoarea lui octombrie"), în dialect d’Wiesn, este una din cele mai mari serbări populare din lume. Se desfășoară anual, în München, de la mijlocul lui septembrie până în octombrie.
Ideea a pornit de la un subofițer din garda națională bavareza. Acesta a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităților legate de căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen. Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat mai mult decât încântat de această sugestie. La 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prințesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest. Ca loc de desfășurare a fost aleasă o pajiște nefolosită de la marginea orașului, denumită ulterior "Theresienwiese" (pajiștea Tereziei)." (Sursa Wikipedia)
 Maine o sa imi fac rezervare la unul din corturi si sper sa mai gasesc cateva locuri libere. Postez cateva poze sursa google momentan ca sa va induc atmosfera, urmand ca odata ajunsi acolo sa revin cu poze proprii.

P.S. Am dat peste un articol interesant. Se pare ca mai am doar 9 experiente de taiat de pe aceasta lista.:P

http://www.radio21.ro/site/timp-liber/topuri/content/id/15918/Top_10_experiente_de_trait_intr-o_viata.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu