luni, 5 decembrie 2011

Despre Oktoberfest cu intarziere :D

 Revin cu cateva informatii si poze de la Oktoberfest , in ideea ca mai bine mai tarziu decat niciodata. Am ales varianta cu masina ca sa ne bucuram si de traseu si de alte obiective, astfel incat am stat o noapte in Budapesta, si restul zilelor am fost cazati in Zell am See. La Munchen am fost intr-o excursie de o zi.Am plecat dimineata si ne-am intors la timp cat sa mai facem o plimbare de seara prin Zell.
 Inca de dimineata era forfota mare, probleme cu parcarea, de preferat ( daca sunteti cu masina ) sa o lasati un pic mai departe de centru. Ne-am oprit intai la o terasa sa mancam specialitati si sa admiram cum aproape toti participantii la Oktoberfest sunt imbracati in costume traditionale. Asta da imagine placuta si pe deasupra iti insufla si un sentiment de admiratie pentru nemti.
Dupa plimbarea pe la magazinele de suveniruri, aglomeratie mare bineinteles, am luat-o usor cu ...taxiul:D, catre
Theresienwiese, locul unde se presupune ca se intampla adevarata "actiune" si unde sunt amplasate toate cele 14 corturi. Daca doriti doar sa pierdeti timpul numai cateva ore suficient cat sa luati pulsul, sa gustati din mancarurile traditionale si din bere sau sa va dati in comedii atunci nu e cazul sa faceti rezervare la cort. Daca doriti in schimb sa va distrati alaturi de localnici si nu numai , atunci trebuie sa va faceti rezervare cu cateva luni inainte sau daca sunteti rabdatori de fel si nu sunteti multi, aveti sanse sa intrati. Noi am stat cam 10-15 minute la rand, pentru ca pe masura ce se iese din cort, se permite intrarea celor de la coada. Recunosc ca am vrut sa vad adevarata atmosfera dintr-unul din corturi.
 Inauntru nebunie mare, toate mesele ocupate, lume de toate varstele, in centru era o fanfara, chelnerite care carau cate 5-6 halbe deodata, ce sa mai exact cum ma asteptam...mai putin si cateva aspecte negative. Aglomeratia, mirosurile de bautura si nu numai, siiii aveti grija la cei aburiti de alcool ca nu stiti pe unde evacueaza bautura.:D  
 Una peste alta recomand macar o data in viata aceasta experienta , cu precadere tinerilor sau celor pusi pe distractie serioasa. 
 Postez mai jos si cateva poze iar pentru cei interesati de mai multe detalii, nu ezitati sa ma intrebati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu